Ligging vakantiehuis "Le Défi"

 

Villa "Le Défi" is gelegen aan de rand van het dorp Lorgues met een adembenemend weids uitzicht op het Maures gebergte. Het grondstuk heeft veel charme en privacy en ligt op 10 minuten loopafstand van het centrum van Lorgues.

Le Defi maures

Lorgues ligt in het hart van de "Var", een van de mooiste gebieden van Frankrijk "de Provence". Lorgues is een van de vele Provencaalse dorpen waar het leven nog goed is. Lorgues is één van de grotere dorpen in de Provence Verte en is al lange tijd populair bij de internationale gemeenschap. Lorgues heeft een levendige uitstraling van een stad  in tegenstelling tot veel van de andere kleinere dorpen in de regio.  De wekelijkse markt is groot en goed gevuld met kraampjes waar alles, van brood tot fournituren, te koop is. De markt wordt bezocht door vele touristen.

De kerk van St. Martin, in het centrum van het dorp, is één van de grootste in de regio. Al van ver zichtbaar steekt Lorgues helder af tegen de azuur blauwe lucht. Verfrissende fonteinen op pleintjes gelegen, in de schaduw van eeuwenoude bomen. Lorgues heeft alle mogelijke voorzieningen: 3 grote en 2 kleine supermarkten, talloze kleinhandelszaken, gezellige café's en terrasjes en menige leuke restaurantjes waar u de regionale keuken en wijnen kunt dégusteren.

Tevens is er wekelijks op de dinsdagochtend een gezellige Provencaalse markt. Wijnhuis Chateau de Berne op nog geen 2 km afstand van het huis Le Défi, waar geregeld concerten, exposities, brocantes, etc. worden georganiseerd. Het befaamde truffel-restaurant "Bruno" ligt enkele minuten buiten de dorpskom.

Aix en Provence, Marseille en de Middellandse zee bij St. Tropez of Cannes zijn in minder dan een uur bereikbaar. Lorgues is een uitstekend uitgangspunt voor bezoeken aan de bekende abdij van Le Thoronet. De indrukwekkende Grand Canyon van Frankrijk de "Gorges du Verdon" is van adembenemende schoonheid, u ziet de rivier De Verdon op 700m hoogte tussen de rotsen doorstromen. De eveneens schitterende meren zoals Lac de Carces en Lac de Ste. Croix. Tourtour, het plaatsje "in de hemel" geeft u het gevoel er inderdaad te zijn.

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving: zwemmen, paardrijden, wandelen, tennissen, windsurfen op het Lac de Ste. Croix, golf. In Frankrijk zijn er vele golfcourses te bespelen. Op de website (www.ffgolf.org) Féderation Francaise de Golf kunt u vinden waar deze gelegen zijn.

Ook de december maand is het heerlijk in Lorgues en gezellig. Ook dan is onze woning te huur. ( zie de foto's met kerstversiering: het centrum van Lorgues )

Zoeken

webcam van

weerstation in buurt van Lorgues